Ajam boemboe roedjak (rode kip met sambal)

Ajam boemboe roedjak (rode kip met sambal)

Ajam boemboe roedjak (rode kip met sambal)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 braadkuiken
1 1/2 ui
4 teentjes knoflook
1 afgestreken eetlepel ketoembar
1 eetlepel djinten
6 kemiries
1 theelepel trassi
2 theelepels tamarinde uit een fles
3 schijfjes laos
1 schijfje sereh
3 blaadjes salam
3 blaadjes djeroek poeroet
1 stukje gemberwortel
2-3 eetlepels sambal
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel suiker
3-4 kopjes dunne kokosmelk
1 theelepel koenjitpoeder

Bereiden

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi
en de tamarinde in een stenen vijzel fijn.
Bak het mengsel in de olie, onder toevoeging van de laos en de sereh.
Voeg de sambal, de salam, de djeroek poeroet, het paprikapoeder en de
suiker toe en braad de stukken kip mee.
Voeg het koenjitpoeder en als laatste de kokosmelk toe.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus